HTML

Sárospatak

A népszavazás NEM a kormány és az ellenzék meccse

2016.08.17. 09:45 spatak

A média természetesen úgy tálalja, ahogyan minden ügyet: a kormány vs. az un. ellenzék. Az egyik ezt akarja, a másik az ellenkezőjét. Van egyik tábor és van másik tábor – az ellentábor. De a NÉPSZAVAZÁS egy egészen más tészta.

A NÉPSZAVAZÁS nem a kormány és az un. ellenzék meccse. A NÉPSZAVAZÁS a magyar társadalom egészének ügye.

hungary-2_copy.jpg


a kormány:

A kormány azt akarja, hogy minél nagyobb legyen a NEM-ek aránya, hogy aztán erre hivatkozva a következő egy-két év során nyíltan EU-ellenes hergelést folytathasson, aminek a végén (a választások tétje valószínűleg ez lesz) jöhet a magyar BREXIT, a HUEXIT, ügydöntő népszavazás Magyarország EU-ból való kilépéséről. Meg tudják csinálni. Az emberek félnek a jövőtől, rengeteg mindentől félnek. Durva időket élünk, a klímaváltozás most kezd el beütni. Derűs jövőkép egyszerűen nem létezik.

A magyar emberek félelme nem alaptalan, a jövő tényleg bizonytalan. Ezzel együtt a menekültek nem jelentenek semmiféle fenyegetést a magyarokra nézve, az Európai Unió pedig pontosan a biztonságot jelenti, a civilizáció kőkemény városfalait a magyar emberek számára. A veszély keletre van, és úgy hívják, Vlagyimir Putyin

Hát igen. Ez egy tét nélküli NÉPSZAVAZÁS, amelynek a tétje mégis nagyobb minden eddigi népszavazás tétjénél: Magyarország Európai Unióból való kiléptetése.


az ellenzék:

Az un. ellenzék tudja, hogy a Fidesz-nek van mire építeni, hiszen óriási az ellenszenv az EU-val szemben a magyarokban. Különösen a vidéken élő magyarokban. Az ellenzék ezért nem is kampányol az EU mellett. Végül is, ők csak győzni akarnak. Ugyanúgy, mint a Fidesz. Győzni most és 2018-ban. Ezért hát hallgatnak az EU-ról, hallgatnak a menekültekkel kapcsolatos nagy számokról, és hallgatnak arról, hogy kerítésre márpedig szükség van.

A FIDESZ Népszavazás-kampánya ezért sokkal életszerűbb, hitelesebb. Az un. ellenzék – az MSZP és a többiek – egy langyos tartózkodásban utaznak. A FIDESZ sikere borítékolható. Az MSZP és a többiek pedig csak azzal vannak elfoglalva, hogy a lehető legkisebb kár érje őket, mármint a támogatottságukat. Gyakorlatilag szabad a pálya a FIDESZ számára, az ellenzék nem áll ellen, hanem kitér.


a 3. hatalmi tömb (a társadalom):

Fontos azonban látnunk, hogy a magyar társadalom NEM két pártból áll, hanem rengeteg emberből. Tök mindegy, mit csinál ez az ellenzék, mit kampányol és mit nem, mert ettől még mi – "az emberek" – úgy szavazunk, ahogy az a lelkiismeretünknek a lehető legjobban megfelel.

Mivel ennek a népszavazásnak jogi következménye nincs, Orbán csak nem-hivatalos, "morális" felhatalmazást szerezhet az EU-ból való kilépés megkezdéséhez (pl. egy következő népszavazáshoz). Orbán csak azt nyerheti, hogy elmondhatja: a szavazásra jogosultak 90%-a támogatja az EU-val való szembeszállást.

Nos, ezt a győzelmet nem szabad megadni Orbánnak és üzlettársainak. Az ellenzék nem segít, az MSZP és a többiek nem segítenek. A magyarok csak magukra számíthatnak, a józan eszükre – ha maradt még. Reméljük, IGEN.

03-1-650-2_copy.jpg


józan ész?

Vajon maradt-e még elegendő józan eszünk? Maradt-e annyi józan eszünk, hogy NE sétáljunk bele Orbánék csapdájába? Plusz, hogy ne üljünk fel az MSZP és a többiek altatódalának, hogy „szavazzunk érvénytelenül”, stb. (Egyébként a Liberális Párt meglepő módon az IGEN mellett kampányol.)

Vajon két párt-tömb propaganda ágyútüze között képesek vagyunk-e október 2-án értelmes döntést hozni a jövőnkkel kapcsolatban? Reméljük. Reméljük! Hisz' nem lelehetünk örökké vesztesek!

 

-- @Csilla --






2 komment · 1 trackback

Címkék: népszavazás ormány orbán-kormány Putyin népszavazás 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://sarospatak.blog.hu/api/trackback/id/tr4510422894

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2016.08.18. 09:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NekemNemEzKell 2016.08.28. 16:28:10

Te egy eszement bolsi tetű vagy!Saját magadnak mondasz ellent zavaros irkálmányodban! "A NÉPSZAVAZÁS nem a kormány és az un. ellenzék meccse. A NÉPSZAVAZÁS a magyar társadalom egészének ügye." utána meg:"...Nos, ezt a győzelmet nem szabad megadni Orbánnak és üzlettársainak. ..."
Ez most komoly? Orbán és üzlettársai nyernek azzaél, ha a visegrádi négyek kibulizzák, hogy nem kell nekik az afrikai, meg ázsiai söpredék? Ez komoly?
Igent arra, hogy jöjjenek a "jól képzett" franc tudja milyen törzsek? Miért jó az neked? Hogy ne Orbán és üzlettársai...? Csak ez a baj, őszintén, hogy az üzlettársak nem a ballibből kerülnek ki? Pusztuljon az ország,mert nem a ballib rabol,mint 70 év óta folyamatosan? Eszem megáll! Azért jöjjenek ide azok, akiket sem Izrael, sem az USA nem enged be, mert félnek tőlük, hogy ne Orbán és társai....? Megölitek a nemzetet! Ezt teszitek 1919-óta! Ti takarodjatok, emigráljatok már haza! hagyjatok itt minket, hagyjátok itt Magyarországot! Legalább béke, és fejlődés lesz!

Göntér László 2016.08.29. 08:33:29

Ki kezdeményezte a világ kvóták bevezetését? Ez alapján nekünk hány bevándorlót kellene befogadnunk? Ha valaki kezdeményez valamit, akkor példaként a saját gyakorlatát kell bemutatnia.
ktkj.blog.hu/2016/08/26/mit_nem_ertenek
süti beállítások módosítása